21-11-2019

Terug van weggeweest

In gesprek met Jan van Pijkeren, nieuwe planner bij TCR Tours

img
Op 28 oktober heetten we Jan van Pijkeren welkom bij Team TCR Tours. Welkom terug eigenlijk. Hij werkte bij TCR,  maar stapte over naar een andere vervoerder om meer buitenlandse ritten te rijden. Na 2 jaar kiest hij bewust voor een uitdaging binnen en is hij terug op het nest bij TCR. Hij gaat onze chauffeurs- en busplanning nog verder optimaliseren, daarnaast waakt hij over de kwaliteit. Zijn ervaring als chauffeur helpt hem flink op weg.


Bij TCR sloeg de vonk over. Daar ontdekte ik niet alleen de ‘liefde voor het vak’, maar ontmoette ik ook mijn vriendin Marjolein. Ik ben nu 25 jaar en we wonen samen in Heeten.

Tot snel

Sinds oktober dit jaar werk ik als planner bij TCR Tours. In 2013 begon ik bij TCR als taxichauffeur bij de vestiging in Dalfsen. Na een tijdje had ik alle uithoeken van Nederland gezien, de meest uiteenlopende mensen gereden. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ging met Bas om de tafel. Of ik voor TCR Tours wilde rijden? Ik haalde mijn groot rijbewijs en voltooide de opleiding Internationaal touringcarchauffeur en reisleider. Twee jaar bestuurde ik de touringcars. De overstap naar een ander touringcarbedrijf maakte ik om meer buitenlandervaring op te doen. Mijn afscheid bij TCR was voor beide duidelijk geen ‘vaarwel’, maar eerder een ‘tot snel’. Het was een slimme investering. Ik heb ontzettend veel ervaring opgedaan binnen Europa, veel mooie plekken gezien, leuke mensen ontmoet, een netwerk opgebouwd en in allerlei omstandigheden gereden. Van Schotland tot Polen, Spanje tot Tsjechië en alles daar tussenin.

Goede tweede indruk

We zijn elkaar in de tussentijd nooit uit het oog verloren. Het contact met collega's bleef. Het voelt nu als thuiskomen. Een aantal chauffeurs is met pensioen, er is aanwas van jonge chauffeurs. Team TCR Tours is diverser in leeftijd en functies. Kantoormedewerkers, chauffeurs, facilitaire medewerkers en algemene ondersteuning. We hebben elkaar allemaal nodig om het ‘gastheerschap op wielen’ echt te kunnen bieden. Er is in twee jaar veel veranderd en dan doel ik vooral op de bussen. De verjonging van het wagenpark is fantastisch. Als ik ’s ochtends aan kom rijden, ben ik trots op de prachtige opstelling van nieuwe bussen. Comfortabel voor onze klanten, maar ook voor de chauffeurs!

Uitdaging

Mijn belangrijkste taak is de planning van de ritten: de juiste chauffeur op de juiste bus bij de juiste klant. Daarnaast organiseer ik de bijscholing voor chauffeurs, de zogenaamde code 95 trainingen, plan ik onderhoud en APK kering van de bussen in en heb ik contact met klanten. Regelmatig vind je me ook in de hal, om te helpen met het schoonmaken of ombouwen van een bus. We moeten het samen doen!

Charme van het bedrijf

Bij TCR heerst een familiaire sfeer. Dat is de charme van ons bedrijf. Er is ruimte voor een eigen draai, juist omdat niet alles gestandaardiseerd is. Iedereen is goed bereikbaar, de lijntjes zijn kort. Vrijheid om te doen wat ik leuk vind en goed kan, vind ik belangrijk en die is er.

Welzijn klanten en chauffeurs

Klanten kunnen ervan uitgaan dat wij afspraken nakomen en kwaliteit leveren. Er is aandacht voor en betrokkenheid bij onze klanten. Wij hebben goede chauffeurs en bussen, liefde voor de zaak en ons vak. Voor de chauffeurs wil ik toegankelijk zijn, een partner. Ik ben zelf een ervaren chauffeur, mijn kennis en ervaring wil ik graag met ze uitwisselen. Ik weet bijvoorbeeld dat de balans tussen werk en privé voor een touringcarchauffeur uitdagend is. Als planner heb ik daar invloed op. Ik ben extra alert op het welzijn van onze chauffeurs.

Vrije tijd

Marjolein en ik delen de passie voor alles wat gemotoriseerd is. We trekken er graag op uit samen en kunnen eindeloos toeren. Ik ben altijd goedgezind en overal voor in! Zie de toekomst vol vertrouwen tegemoet en ben blij dat TCR Tours daar een groot onderdeel van is.

Terug naar alle berichten