13-03-2020

Vragen omtrent het coronavirus

Informatie en veelgestelde vragen over het coronavirus

img

Het is jullie vast niet ontgaan dat het coronavirus steeds dichterbij komt, nu het virus ook Nederland heeft bereikt. Ouderen, dus ook reizigers van TCR Tours, behoren tot een kwetsbare doelgroep. TCR Tours wil de gezondheid van haar reizigers maar ook haar medewerkers, zo goed mogelijk waarborgen. 

Ik heb een dagtocht geboekt, gaat deze door?

Wanneer een dagtocht niet door kan gaan door corona nemen we per direct contact met je op.

Kan of moet ik mijn busreis annuleren?

Je hoeft je busreis niet per direct te annuleren, kijk goed waar je naar toe gaat en houd hier rekening mee. Het Koninklijk Nederlands Vervoer adviseert ons om bij dit soort extreme gevallen ons te beroepen op de algemene voorwaarden van BVN Busvervoer. Bij annuleringen hanteren wij dan ook de normale algemene voorwaarden.

Ik heb een bus geboekt binnen Nederland, gaat deze door?

Ja. Binnen Nederland zijn er op dit moment geen vervoersbeperkingen. De kans dat er gebiedsafsluitingen komen en vervoersbeperkende maatregelen, zoals bij enkele dorpen in Italië, is nog niet bekend. Mocht dit wel zo zijn zullen wij contact met je opnemen en samen zoeken naar een passende oplossing.

Ik heb een bus geboekt maar mijn bestemming ontvangt geen gasten i.v.m corona

Dit kan helaas voorkomen, je kunt je busreis dan annuleren, maar je kunt deze ook verplaatsen naar een andere datum. Bij annuleringen hanteren wij  de algemene voorwaarden van BVN Busvervoer.  

Ik heb een busreis geboekt naar het buitenland, gaat deze door?

De reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben 4 kleurencodes. Het advies is om alleen te reizen naar landen met kleurcode oranje als dat noodzakelijk is. Vakantiereizen en andere reizen die niet noodzakelijk zijn, worden afgeraden. Bij landen met kleurcode rood is het advies niet te reizen.

Meer informatie

Ten slotte herhalen we dat alle accurate informatie die betrekking heeft op gezondheidsaspecten te vinden is op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het landelijk informatienummer is 0800-1351.

De reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken staan hier


Terug naar alle berichten